Ιστορία Καταστήματος

Το 1896 ο Γεώργιος Φατούρος ξεκινά από την Στεμνίτσα, τη μητρόπολη του χειροποίητου κοσμήματος, φέρνοντας μαζί του την τέχνη της χρυσοχοΐας στα Μέγαρα. Ο προπάππους Γεώργιος με ένα βαλιτσάκι πουλάει τα κοσμήματα που φτιάχνει περίπου μέχρι το 1930.

Την σκυτάλη λαμβάνει το 1950 ο υιός του, Παναγιώτης Φατούρος, ανοίγοντας το πρώτο κοσμηματοπωλείο και εργαστήριο κοσμημάτων όχι μόνο στα Μέγαρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Το εργαστήριο παράγει τα κοσμήματα που εμπορεύεται το κατάστημα. Χειροποίητα μοναδικά κομμάτια που πλέον σπανίζουν. Στο εργαστήριο μαθητεύουν αρκετοί νέοι.

Ο Γεώργιος Φατούρος, αποτελώντας την τρίτη πλέον γενιά της οικογένειας και έχοντας διδαχθεί και δουλέψει σε μεγάλα Αθηναϊκά εργαστήρια χρυσοχοΐας συνεχίζει την παραγωγή κοσμημάτων από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα είναι ένας από τους τελευταίους χαράκτες κοσμημάτων στην Ελλάδα.

Η τέταρτη γενιά, ο Παναγιώτης Φατούρος, έχει αναλάβει πλέον τόσο την δημιουργία κοσμήματος , έχοντας πτυχίο τεχνικού χειροποίητου κοσμήματος, όσο και την επισκευή ρολογιών , κλάδο που επίσης έχει σπουδάσει και εργαστεί επί σειρά ετών.